Begeleiding, trainingen en bijeenkomsten

Wij bieden hulp bij scheiding. Dat doen we door het organiseren van trainingen en bijeenkomsten. Maar ook door hulp te bieden bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders. Ook begeleiden we kinderen waarvan de ouders (gaan) scheiden.

Themabijeenkomst voor ouders

Een scheiding is voor iedereen in het gezin een ingrijpende gebeurtenis. Een goed contact tussen kind en ouders en het welzijn van de gezinsleden hebben de hoogste prioriteit. Hierdoor kan een kind zich, ondanks de scheiding, zo optimaal mogelijk blijven ontwikkelen.

Het Kenniscentrum Kind en Scheiding van Jeugdformaat organiseert themabijeenkomsten over scheiding. De themabijeenkomst voor ouders geeft ouders informatie en handvatten hoe je zorgt voor goed contact met je (ex-)partner en kind(eren), prioriteit blijft geven aan het welzijn van alle gezinsleden en waar je op moet letten. Klik hier voor meer informatie.

Ouderschap Blijft

Verloopt het communiceren met je ex-partner moeizaam of heb je te maken met een complexe scheiding of een vechtscheiding, dan kun je hulp vragen om deze lastige situatie op te lossen. Onze specialisten van Ouderschap Blijft helpen je graag verder.

ScheidingsATLAS

Bent u een gescheiden vader of moeder en wilt u uw ervaringen delen met andere ouders of tips krijgen over ouderschap na scheiding? Dan is de nieuwe training ScheidingsATLAS iets voor u!

Lees in deze flyer meer over het doel van de training en wat het inhoudt.

De eerstvolgende training is voor ouders uit Den Haag en staat gepland op 18 januari en 1 februari 2018 van 19-22 uur in Bibliotheek Segbroek, Weimarstraat 353,  Den Haag.

Meedoen? Vul het aanmeldformulier in.

Voor meer informatie neemt u contact op met Wendy van Vliet.

w.vanvliet@schoolformaat.nl

✆ 06 124 60 639


Trainingen voor kinderen

Voor veel kinderen is de scheiding van hun ouders een onverwachte, overweldigende en ongewenste ervaring. Ook al doen ouders hun best de kinderen te ontzien, de scheiding zorgt altijd voor grote veranderingen. Een scheiding kan nadelige gevolgen hebben voor de ontwikkeling van kinderen. Het is daarom belangrijk om hen goed te begeleiden! Wij bieden daarom (gratis) trainingen voor kinderen.