Themabijeenkomst (onderwijs)professionals

(Onderwijs)professionals hebben in hun werk regelmatig te maken met kinderen van gescheiden ouders en hun ouders. Als professional is het belangrijk om goed te signaleren hoe het met het kind gaat, niet meegesleept te worden in de eventuele strijd tussen ouders en hulpverleningsmogelijkheden te kennen.

Sommige kinderen verwerken de scheiding niet vanzelf. De themabijeenkomst over scheiding geeft je informatie en handvatten om neutraal te blijven in de contacten met ouders en er te zijn voor het kind.

Doelgroep: Professionals
Niveau: Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs
Type: Themabijeenkomst
Soort training: Groep
Aantal deelnemers: Maximaal 15
Locatie: Op locatie naar keuze
Training op maat: Beschikbaar

Sta jij als professional aan de zijlijn bij een scheiding? Er is veel wat je kan doen voor de kinderen!  

Het meemaken van een scheiding is voor iedereen in het gezin een ingrijpende gebeurtenis. Blijvend ouderschap, een goed contact tussen kind en ouders en het welzijn van de gezinsleden hebben de hoogste prioriteit. Door hiervoor zorg te dragen, kan een kind zich ondanks de scheiding zo optimaal mogelijk ontwikkelen.

(Onderwijs)professionals hebben in hun werk met regelmaat te maken met kinderen van gescheiden ouders en hun ouders. Als professional is het van belang om goed te signaleren hoe het met het kind gaat, niet meegesleept te worden in de eventuele strijd tussen ouders en kennis te hebben van de hulpverleningsmogelijkheden.

Deze themabijeenkomst over scheiding geeft u informatie en handvatten om neutraal te blijven in de contacten met ouders en er te zijn voor het kind. Voor sommige kinderen verloopt het verwerken van de scheiding niet vanzelf.

Resultaat

De deelnemers:

  • weten wanneer ouders gezag hebben en wanneer niet
  • hebben kennis van welk informatierecht ouders hebben
  • weten hoe gezinssystemen werken
  • hebben handvatten om neutraal te blijven in een gesprek met gescheiden ouders
  • leren hoe zij een kind het beste kunnen begeleiden/benaderen met
  • herkennen de signalen die kinderen kunnen laten zien
  • weten wat risicofactoren zijn
  • hebben kennis van de hulpverleningsmogelijkheden

Werkwijze

Deze themabijeenkomst duurt 2 uur. De bijeenkomst is vooral informatief, er is veel ruimte voor vragen.

Neem voor vragen contact met ons op.

ACTUEEL

Gratis themabijeenkomst voor professionals over communicatiepatronen en valkuilen

Aan alle professionals van scholen, kinderopvangorganisaties en partners in de hulpverlening in Rijswijk wordt op 16 januari 2018 een GRATIS themabijeenkomst aangeboden over communicatiepatronen en valkuilen. De bijeenkomst duurt van 15.00 - 16.30 uur.

Raak jij ook wel eens in de war van ouders die gescheiden zijn? Hoe ze wel of niet met elkaar communiceren? En herken je dan ook de valkuilen die dit voor jou als professional met zich meebrengt?

Dan nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de themabijeenkomst ‘communicatiepatronen en valkuilen'.

Locatie en aanmelding
Locatie: Het Oude Raadhuis, Laan Hofrust 4, Rijswijk

Aanmelden kan door een mail te sturen naar m.massar@jeugdformaat.nl. Bij de aanmelding graag vermelden vanuit welke organisatie/ functie je komt.