KIES - algemene informatie training

Doelgroep
kinderen (8-12 jaar) met gescheiden ouders (of ouders die gaan scheiden)
Niveau
Primair onderwijs
Type training
Scheiding
Soort training
Groep
Aantal deelnemers
maximaal 10
Locatie
Locatie naar keuze.
Training op maat
Niet beschikbaar

Heb je net gehoord dat je ouders uit elkaar gaan? Of zijn ze al langere tijd geleden gescheiden? Of misschien zelfs al lang geleden? Dan is een KIES groep misschien wel iets voor jou.

KIES staat voor: kind in echtscheiding situatie. Als kind kies je niet voor de scheiding van je ouders, het overkomt je. De scheiding en alles wat daardoor in jouw leven verandert, kunnen verschillende gevoelens, zoals boosheid, verdriet, angst of zorgen geven. Misschien heb je er weinig last van, maar ook dan kan het fijn zijn om met leeftijdsgenoten vragen en ervaringen te delen. Wat je vertelt, blijft vertrouwelijk.

Wat ga je doen bij KIES?
In acht bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur kun je door verschillende werkvormen, zoals vragenkaartjes, een stellingenspel, tekenen, gesprek en drama naar voren brengen wat de scheiding voor jou betekent. Dat kan van alles zijn. Misschien zit je ergens mee, heb je vragen of is het gewoon fijn om eens te uiten en te horen hoe het voor jou en anderen is. Bij de dingen, die moeilijk zijn kunnen we kijken wat je hierbij kan helpen. Er worden onderling tips gedeeld. Bij KIES kun je ook leren, als je daar behoefte aan hebt hoe je beter voor jouw wensen en belangen kan opkomen.

De KIES groep bestaat uit minimaal zes jongeren en maximaal acht. Er zijn verschillende werkvormen. Wanneer een bepaalde werkvorm niet zo bij je past, is het niet verplicht om daaraan mee te doen. Dan is er vast wel een andere werkvorm bij KIES , die je aanspreekt. De ervaring leert dat er voor iedereen, of je nu houdt van praten of juist liever iets doet wel iets in het KIES programma zit, waar je iets mee kunt. Dat is ook precies de bedoeling, want KIES is er voor jou!

Ouders
Je ouders moeten toestemming geven voor deelname, maar zij zullen verder geen verslag krijgen van jouw deelname aan KIES. Het blijft vertrouwelijk. Voor je ouders is er wel een informatiebijeenkomst over de werkwijze van KIES en na afloop is er een mogelijkheid voor een afsluitend gesprek. In dit gesprek wordt geen informatie gegeven over wat je bij KIES hebt verteld, tenzij we het, wanneer je dat wenst, anders afspreken.

Aanmelden voor de wachtlijst