Theatervoorstelling 'Nu is het echt...' | Vrijdag 12 april

Doelgroep
Gescheiden ouders en netwerk
Onderwerp
Scheiding
Locatie
Jeugdformaat
Fleminglaan 12
Rijswijk

Het verhaal

De theatervoorstelling heet ‘Nu is het echt…’ 

Het gaat over het verhaal van een tweeling die tijdens het ‘fatale toetje’ te horen krijgen dat hun ouders gaan scheiden. Waarom? Moeten ze kiezen? Ze worden geconfronteerd met nare ruzies. Bijna loopt de echtscheiding uit op een vechtscheiding. Maar als het echt helemaal uit de hand lijkt te lopen, neemt de tweeling het heft in eigen handen – en hoe!

Deze voorstelling is al vele malen voor kinderen opgevoerd en kreeg daar veel lof over. Eerder dit jaar is de voorstelling omgebogen naar een voorstelling voor volwassenen, zodat ook ouders naar de voorstelling kunnen komen. Zie en hoor wat er in het hoofd van een kind om kan gaan wanneer zij met een scheiding te maken hebben!

De voorstelling is gebaseerd op het boek Mijn vader woont in het tuinhuis van Jacques Vriens.

Grijp nu je kans om deze voorstelling kosteloos te komen bekijken!

RECENSIE
Een sterk middel. Ook spannend als het heel dichtbij komt, maar door de luchtigheid die er ook in zit valt er ook wat te lachen en dat helpt het draaglijk te maken, zonder dat het de situatie bagatelliseert. Een hele sterke aanvulling was het nagesprek en de persoonlijke verhalen van de acteurs en hun kracht om kwetsbaar te durven zijn. 

De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten met een nagesprek van 30 minuten. 

Je bent welkom om iemand uit je netwerk mee te nemen naar deze voorstelling. Dit kun je bij het aanmeldformulier vermelden. 

Datum: vrijdag 12 april

Tijd: 09.30-11.30
inloop: 09.30 uur
Start: 10.00 uur

Locatie: Jeugdformaat, fleminglaan 12 Rijswijk

Kosten: Geen

Klik hier om je aan te melden voor deze voorstelling

Dutch
English

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.