Praat erover - beeldenbieb

In gesprek met gescheiden gezinnen

Wat leuk dat jij interesse hebt in de kaartenset Praat erover! We hebben deze beeldenbieb ontwikkeld omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen de juiste uitleg kan krijgen over belangrijke thema’s in het leven van gescheiden gezinnen. In het bijzonder voor anderstaligen en de lvb-doelgroep werken beelden hierbij ondersteunend. We wensen jou en de gezinnen waarmee je werkt goede en verhelderende gesprekken toe!

Hoe kan je de beeldenbieb gebruiken?

De Beeldenbieb bestaat uit 60 verschillende beelden passend bij woorden die te maken hebben met relaties en scheiden. Jij bent vrij om de beelden te gebruiken zoals jij denkt dat helpend is in de gesprekken die je voert.

Voorbeelden en ideeën:

  • De beelden neerleggen bij de woorden die je vertelt. Het beeld versterkt je uitleg.
  • Een combinatie maken van verschillende beelden om zo uitleg te geven: bijvoorbeeld omgangsregeling en rechtbank of loyaliteit en co-ouderschap.
  • Een beeld pakken en aan de cliënt vragen hoe hij/zij dit beeld ziet. Wat betekent dit voor hem/haar?
  • Een cliënt (ouder of kind) vragen welke beelden hem/haar het meest aanspreken (positief of negatief) en doorpraten over waarom.

De beeldenbieb is een gezamenlijke uitgave van het Kenniscentrum Kind en Scheiding & de Gemeente Delft en de tekeningen zijn gemaakt door Teken je boodschap.

Download de online versie

Een online versie van de kaartenset is gratis te downloaden, omdat we willen dat zoveel mogelijk professionals en daarmee gezinnen hiermee geholpen kunnen worden. Downloaden kan via de link hieronder.

Download de online versie van de kaartenset via deze link

Interesse in bestellen? Vraag een offerte aan

Je kan de kaartenset ook bij ons bestellen! Je ontvangt dan 60 stevige kaarten, op A6 formaat, in een doosje. Dit kan per 10, 50 of 100 stuks. Heb jij interesse in bestellen? Dan kan je een offerte bij ons opvragen. Dat kan via de link hieronder.

We vragen dan direct ook een bezorg- en factuuradres, zodat als jij akkoord gaat met de offerte, wij de bestelling direct kunnen klaarzetten en verzenden. Ga je niet akkoord met de offerte, dan verwijderen we je gegevens. 

Alvast een prijsinschatting ter indicatie (ex. btw en ex. verzendkosten, zie voor exacte bedragen de offerte):

100 stuks15 euro /doosje
50 stuks17,50 euro /doosje
10 stuks19,95 euro/doosje
1 stuk (tijdelijke actie!)24,95 euro/doosje


Wil je de Praat erover kaarten bestellen? Vraag een offerte aan
Dutch
English

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.