Basismodule 'Thema scheiden'

Doelgroep
(Onderwijs) professionals
Onderwerp
Scheiding
Soort training
Groep
Locatie
Locatie naar keuze, bekijk onderaan de pagina welke bijeenkomsten er gepland zijn.
Meld je aan voor deze training

In het kort

(Onderwijs)professionals hebben in hun werk met regelmaat te maken met kinderen van gescheiden ouders en hun ouders. Als professional is het van belang om goed te signaleren hoe het met het kind en ouders gaat na een scheiding en hoe je hen als professional kunt ondersteunen. Deze module over scheiding geeft informatie en handvatten om neutraal te blijven in contact met ouders en er te zijn voor het kind.

Voor professionals werkzaam binnen Haaglanden is deelname aan deze module kosteloos, maar niet vrijblijvend. Mocht je onverhoopt niet kunnen deelnemen, horen we dit graag uiterlijk twee weken van te voren. 

Doel

De deelnemers doen kennis op over het scheidingsproces (ex-partnerrelatie versus ouderschap), de impact van een scheiding op kinderen, rouw en verlies bij scheiding, handvatten en tips om in gesprek te gaan met ouders, rol van de professional en aanbod interventies voor ouders en kinderen. 

Resultaat

  • De deelnemers hebben kennis over de transitie die ouders doormaken in een scheiding
  • De deelnemers hebben kennis over de (mogelijke) gevolgen voor kinderen na een scheiding
  • De deelnemers kennen de fases van rouw en de impact daarvan op het scheidingsproces
  • De deelnemers hebben handvatten om de strijd tussen ouders te verzachten
  • De deelnemers hebben kennis van de hulpverleningsmogelijkheden.

Meer informatie

Tijdsduur: 2 uur 

Accreditatie SKJ: 2 punten

Wil jij deze training incompany aanvragen?
Is de training op dit moment vol of niet beschikbaar?

Bekijk onderstaande trainingen per locatie

Klik op het plusje, bekijk de data en meld je aan!

Locatie Beschikbare plekken
Haagse Hout | Centrum Jeugd en Gezin 15 Aanmelden
Week Datum Tijd
37 09-09-2024 09:30 - 11:30
Locatie Beschikbare plekken
Rijswijk | Stichting Jeugdformaat 15 Aanmelden
Week Datum Tijd
43 24-10-2024 09:30 - 11:30
Dutch
English

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.