Gaan je ouders scheiden?

Gaan je ouders scheiden? Dan kan dat moeilijk zijn voor jou en voor je broers en/of zussen Soms vinden ouders het lastig om aardig tegen elkaar te blijven. Dat maakt het voor jou extra zwaar.

Verdriet, boos of angstig

Het is niet leuk als je ouders gescheiden zijn. Het zorgt voor vervelende gevoelens. Je wordt verdrietig, voelt je soms boos of misschien bang. Soms kun je deze gevoelens heel goed laten zien, maar misschien wil je het niet altijd laten merken. Het kan fijn zijn er samen met leeftijdsgenoten over te praten. Wat is jouw verhaal? Wat voel je van binnen en wat laat je aan de buitenkant zien? Hoe kun je gevoelens over de scheiding uiten en er over vertellen?

Problemen oplossen

Heb je moeite met de scheiding van je ouders? Dan gaan we in gesprek met jouw ouders en kijken we welke problemen er zijn. Samen maken we een plan om de problemen op te lossen of om er beter mee om te gaan. Bijvoorbeeld afspraken over hoe je ouders beter met elkaar kunnen praten, zodat er minder ruzie en spanning is.

Contact met allebei jouw ouders

Als je ouders zijn gescheiden woon je vaak om en om bij één van je ouders. Het is belangrijk dat je jezelf kan zijn bij allebei je ouders en dat je je op beide plekken veilig voelt.

Maak je je zorgen over de scheiding van je ouders? Zijn er problemen thuis? App of bel ons op 06 – 112 591 95.