Hulp bij scheiding voor ouders

Heb je vragen of zorgen? Of ondersteuning nodig? Neem contact op. Wij bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen jou en je partner.

Algemene informatie

Ieder kind reageert anders op de boodschap dat zijn ouders gaan scheiden.. Denk aan jullie kind 

Gaan u en uw partner uit elkaar en heeft u minderjarige kinderen? Dan moet u samen een ouderschapsplan opstellen. Hierin staan afspraken over de verzorging en opvoeding van de kinderen. Lees over het ouderschapsplan.

We hebben een aantal stappen voor je op een rij gezet voor als je gaat scheiden. Bekijk ze op onze juridische informatie pagina.

Wilt u graag persoonlijk uw vraag stellen of direct advies aan iemand vragen? Loop dan eens vrijblijvend binnen tijdens één van onze inloopspreekuren.

Begeleiding, trainingen en bijeenkomsten

voor ouders

Deze online training biedt handvatten om jezelf en je kind zo goed mogelijk te begeleiden tijdens en na het scheidingsproces. Ga naar de pagina over dit aanbod.  

Bent u een gescheiden vader of moeder en wilt u uw ervaringen delen met andere ouders of tips krijgen over ouderschap na scheiding? Dan is de training ScheidingsATLAS iets voor u. Bekijk in het overzicht waar en wanneer de training weer wordt georganiseerd.

Verloopt het communiceren met je ex-partner moeizaam of heb je te maken met een complexe scheiding of een vechtscheiding, dan kun je hulp vragen om deze lastige situatie op te lossen. Onze specialisten van Ouderschap Blijft helpen je graag verder.

Mediation is zo’n een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat met beide partijen op zoek naar een oplossing voor het probleem. Mediation is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Ook kan mediation tijd en geld besparen. Lees verder

Het New Beginnings programma komt oorspronkelijk uit de VS, het bestaat daar al ruim 20 jaar. In 2016 startte Karlijn Pieterse van IEP-coaching het programma voor het eerst in Nederland. Lees de folder voor meer informatie.

Begeleiding, trainingen en bijeenkomsten

voor kinderen

Het programma Stoere Schildpadden creëert een ondersteunende groepsomgeving, waarin kinderen tussen de 4 en 6 jaar onder begeleiding van speciaal opgeleide trainers leren omgaan met problemen en emoties rond de scheiding van hun ouders. Bekijk het actuele aanbod.

In de training Dappere Dino’s groep leren kinderen om te gaan met scheiding en zich beter vanuit eigen kracht aan te passen aan de nieuwe situatie. Bekijk het huidige aanbod.

!JES, het brugproject, is een preventieve training voor kinderen en hun gescheiden ouders. Bekijk het actuele aanbod.

De KIES spel-praatgroep is er voor kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn. KIES staat voor Kinderen In EchtscheidingsSituaties. Deze groep is er voor verschillende leeftijden. Bekijk het actuele aanbod..